1. Duurzaam vervaardigd
  2. Gemakkelijk online bestellen
  3. Al binnen 4 weken geleverd!

Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn onderdeel van G.Hermes machinale houtbewerking BV uit Nistelrode en maken al bijna 30 jaar houten ramen, deuren en kozijnen. We bedienen al jaren onze zakelijke en particuliere klanten voornamelijk offline en we geloven dat een duurzame webshop de volgende stap is in een nu nog vooral klassieke houtwereld. Met een online kozijnen webshop willen we onze (nieuwe) klanten beter bedienen door het mogelijk te maken om snel en gemakkelijk ''on the spot'' op maat gemaakte kozijnen te bestellen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om onze klanten te informeren en de keuze te geven om zelfs nog duurzamere producten te vinden en te bestellen.

Waarom duurzaam?

De wereld verandert steeds sneller ook op duurzaam gebied en wij willen op onze manier mee doen aan het verduurzamen van onze wereld op een eerlijke en goede manier. Dit doen wij niet alleen omdat wij het belangrijk vinden voor onszelf maar vooral ook voor de komende generaties. Wij en met ons vele onderzoeksinstituten zoals de SHR zijn overtuigd dat we met hout het beste de verduurzaming van de bouw kunnen inzetten. Met ons houten product willen wij het verschil maken in de kozijnenbranche, voor zowel nieuwbouw als voor renovatie projecten. Naast het verduurzamen van onze branche willen wij ook het verschil maken door een onderhoudsarm product te maken met een lange garantie periode. Wij focussen ons voornamelijk op de (klein) zakelijke markt maar particulieren die graag zelf willen weten waar hun kozijn vandaan komt zijn uiteraard ook altijd welkom om te bestellen. Zo laten wij zien dat moderniseren van traditionele producten in de bouw kan en helemaal van nu is.

Hoe doen wij dit?

Wij willen niet zomaar roepen dat we duurzaam zijn maar onze beloftes ook echt waarmaken, dit gaan wij doen door onder andere hout aan te bieden afkomstig van snelgroeiende bomen uit Europese productie bossen en hardhout uit FSC gecontroleerde bossen. Het hout uit Europa wordt onder de merknaam Finti in Nederland geïmporteerd. Finti heeft een lagere CO2 voetprint dan de hardhoutsoorten die voornamelijk buiten Europa komen. Finti gebruikt grenen afkomstig uit Europese bossen waardoor het hout een minder lange weg naar Nederland heeft en de bomen ook gegarandeerd duurzaam worden gekapt met FSC/PEFC certificaat. De duurzaamheidsklasse van Finti ligt net zo hoog als de traditionele hardhoutsoorten. Ook maken wij gebruik van water gedragen verf dat vele malen milieuvriendelijker is dan andere verfsoorten. Voor de hardhout liefhebber hebben we nog altijd de houtsoort: Mahonie Sapeli om uit te kiezen, deze hardhoutsoort wordt exclusief uit door FSC gecontroleerde gebieden gehaald waardoor je verzekerd bent van duurzaam bosbeheer.

Naast duurzaamheid en CO2 vermindering focussen wij ons ook op het zo onderhoudsarm maken van onze producten. Dit begint al bij het gebruik van het soort hout, door gebruik te maken van het Europese hout dat geoptimaliseerd is door zal de kans op houtrot nagenoeg op nul uit komen. Voor deuren en schuifpuien maken wij gebruik van Ekosiet NEO dorpels, deze onderdorpels zijn slijtvast en zien er ook nog eens mooi uit. Voor deze specifieke dorpels geldt ook dat ze zijn geïsoleerd en daarmee de koudebrug word onderbroken. Onze kozijnen hebben de optie om direct in de aflak te spuiten, dit betekent dat nadat het kozijn is gezet je niet nog eens hoeft te schilderen en voor minstens 10 jaar geen zorgen hoeft te maken over schilderbeurten. Daarnaast krijg je ook bij iedere bestelling een onderhoudsboekje zodat je op de juiste manier onderhoud kunt plegen wat de levensduur aanzienlijk vergroot.

Om een snelle levering en duidelijkheid te garanderen focussen wij ons op de online toelevering via onze kozijnen webshop en maken wij deze kozijnen allemaal in eigen huis in onze moderne fabriek in Nistelrode langs de A50. In onze fabriek combineren wij de modernste machines om omsteltijden te verminderen met nieuwe werkmethodes om snelheid en kwaliteit te garanderen.

iDeal Postnl Paypal Maestro Mastercard DHL